”Valle är en vacker själ”

– Jag fick ett samtal från Life After Racing som behövde plats för två hästar under sommaren, en av hästarna var Valle, berättar Mikaela Tamm.

Image of Valle

På gården i Julita bedrivs avel och uppfödning av hopphästar, däremot har travet har lyst med sin frånvaro. Fram till Valle. Den svarta valacken med den vänliga blicken och mjuka mulen, blev nämligen inte bara kvar över sommaren. Valle hittade hem på gården, och framförallt hittade han sin människa: Henrik. Och Henrik hittade hästarna genom Valle. Kan det bli finare än så?

Förutom att Henrik borstar och pysslar om sin häst, har en sele och vagn hittat in på gården så numera står det även körning på programmet för de två vännerna. Och Valle vet vad det handlar om, under sin tävlingskarriär tjänade han över 1 miljon kronor.

Kan du beskriva insatsen som ni har gjort för den här hästen?

– Jag skulle snarare säga att hästen gör en insats för oss. Valle är en vacker själ som tjänar sitt uppehälle bara genom att vara den han är. Det är en fantastisk häst. Vi älskar Valle, han är en del av oss och här blir han kvar livet ut, avslutar Mikaela.