Om stiftelsen

Hösten 2018 startade arbetet med Insamlingsstiftelsen Life After Racing. Syftet är främst att verka för att så många som möjligt av våra travhästar ska få en ny, meningsfull uppgift efter tävlingskarriären och bidra till att forma en kultur där det är en självklarhet för alla aktiva i sporten att man tar ansvar för travhästen både före, under och efter karriären.

Hose closeup

Life after Racing är en verksamhet med syfte att skapa möjligheter och ge förutsättningar för travhästar till ett fortsatt värdigt liv efter avslutad tävlingskarriär, och därtill sprida kunskap om travhästen och möjliggöra värdefulla möten mellan hästar och människor.

Här på sajten kan alla som är engagerade i en travhäst – uppfödare, ägare, spelare, tränare, skötare, fans – kommer att kunna bidra till ett sparkonto som aktiveras den dag då hästen slutar tävla. Pengarna på kontot kan då ge hästen:

  • Mer tid för återhämtning
  • Mer tid för omskolning
  • Mer tid att hitta ett nytt för-alltid-hem

Att alla travhästar ska bli ridhästar är en utopi, men väldigt många trivs bra under sadel och blir fantastiska hobbyhästar. Med fler travskolor och andra travnära verksamheter där travhästarna får fortsätta gå i vagn, men inte behöver prestera på tävlingsovalen, skulle än fler hästar hitta nya hem. Även mer samhällsfrämjande insatser med hemvist i travsporten skulle göra stor skillnad. För både hästar och människor.

STYRELSEN

Emmelie Arneng, Ordförande
Jessica Ortiz Bergström, Ledamot
Paula Ahlström, Ledamot
Cecilia Wallin, Ledamot
Karin Johansson, Ledamot