För dig som vill bidra

Här på lifeafterracing.se kan du som vill bidra till Insamlingsstiftelsen Life After Racings verksamhet (SWISH 123 11 55 985), alternativt specifikt ge ditt stöd till en eller flera hästar som ligger dig extra varmt om hjärtat.

Donation Banner

Så snart en häst finns registrerad, kan man påbörja sparandet. Tanken är att alla som vill, kan sätta in pengar på en hästs konto, pengar som den sedan får nyttja den dag som den ska pensioneras från tävlingsbanan. Det är egentligen ingen pension, utan snarare ett bidrag för att hjälpa hästen att ta steget från tävlingshäst till en ny karriär.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

Förhoppningen med den här plattformen är att öka medvetenheten om att man som ägare har ett ansvar för hästen såväl före, under som efter karriären – samtidigt som fler som är engagerade i hästen (uppfödare, skötare, tränare, fans, spelare, hemmabana…) kan vara med och bidra. Tillsammans gör vi skillnad.

Om hästen avlivas

I de fall där hästen avlivas under pågående tävlingskarriär, går hästens sparade pengar att gå till Life After Racings Pensionsfond och komma andra hästar till godo.

Life After Racings pensionsfond används bland annat till:
– Att betala kostnaden för hästarnas veterinärbesiktning.
– Olika stipendier och utvecklingsprojekt.

DRÖMMEN är att vi på sikt även ska kunna betala från Life After Racing Pensionsfond extra pengar, beroende på hur mycket det finns sparat på respektive häst. Exempelvis;
1 000 – 4 999 kr = LAR står enbart för kostnaden att besiktiga hästen (max 2 000 + moms)
5 000 – 9 999 kr = LAR lägger till 5 000 kr (inkl moms) till hästens sparade pengar
10 000 – 19 999 kr = LAR lägger till 7 500 kr (inkl moms) till hästens sparade pengar
20 000 eller mer = LAR lägger till 10 000 kr (inkl moms) till hästens sparade pengar

Det ska löna sig för hästägare att spara hos LAR för att ge hästen bättre förutsättningar att hitta en ny karriär och för-alltid-hem. Det ska vara ett incitament som på sikt förändrar kulturen, eftersom man redan under hästens karriär börjar planera för hästens liv efter densamma.