Tack för allt, Piraten

Hela Sveriges Dalahäst, en folkkär Pirat, tackar för sig.

Image of Piraten

Han har en fysik som få, och av de människor som står honom nära beskrivs On Track Piraten dessutom som otroligt vänlig, intelligent, rolig och charmig. Men det är på banan som vi på publikplats har fått följa hans steg och firat hans framgångar. Med 199 starter, där han i snitt varit först över mållinjen i var fjärde start, har Piraten blivit en publikfavorit av rang och miljonär 19 gånger om. Bland annat har det blivit 33 stycken V75-segrar av totalt 119 försök. Ett minst sagt imponerande facit.

Under midsommarhelgen slöt On Track Piraten upp bakom startbilen ihop med sin tränare Hans R Strömberg för sista gången. Med startspår åtta gick de ut i anrika Midsommarloppet på hemmabanan i Rättvik, ett lopp som inte riktigt löste sig på bästa sätt – men efter målgång hyllades ekipaget likväl för sina makalösa prestationer genom åren. Nu är det tänkt att tävlingsskorna ska plockas av för gott och en ny karriär tillsammans med nuvarande skötare Martina Jonsson, väntar fjortonåringen.

ATG ville självklart tacka On Track Piraten för all spänning, dramatik, glädje och gåshud som han har bjudit på under sin smått makalösa karriär. 50 000 kr skänks därför till On Track Piratens eget pensionskonto här hos oss på Insamlingsstiftelsen Life After Racing, och därtill står gratis foder från Krafft på menyn, livet ut. Så TACK On Track Piraten för allt och stort lycka till i framtiden.