Stiftelsen gav “Boom” ett nytt liv

Global Boom hann knappt påbörja sin tävlingskarriär innan den tog slut på grund av halsproblem. Genom stiftelsen Life After Racing fick han ett nytt hem och ett riktigt viktigt uppdrag.

Image of Boom running

Global Boom flyttade till Stallyckan i Marks kommun våren 2021. Till gården med daglig verksamhet kom han direkt från tillvaron i proffsträning.

– Han anpassade sig snabbt och är väldigt omtyckt, berättar Jeanette Kobilsek som leder verksamheten.

Det var halsproblemen som hade satt stopp för en annars lovande travkarriär, och efter konsultation med veterinär beslutade man att inte utsätta Boom för riskerna en operation för med sig, och därmed var tävlingskarriären över.

Jeanette hade inte någon plan på att ta in en unghäst i verksamheten, inte heller en travhäst, men när hon fick se vårt inlägg om Global Boom på vår Facebooksida, var det något som lockade och hon hörde av sig till representanten för ägargänget; Stephan Eriksson.

– Det var en chock såklart, att ena stunden ha en tävlingshäst med hela livet framför sig till en häst som inte längre kunde tävla, berättar Stephan Eriksson i en artikel som publicerades hösten 2021 i ATL.

Ägargänget enades om att försöka sälja honom som rid/promenadhäst men trots att de på olika sätt försökte sprida budskapet var intresset svalt. Fram tills att Stephan Eriksson fick tips om stiftelsen Life After Racing. 

– Jag kontaktade stiftelsen som lade ut honom på deras sida en fredagskväll och intresset bara exploderade, berättar han. Det var otroligt många som hörde av sig.

Ägargruppen valde att skänka Global Boom till Stallyckan. Där skulle han få ett gott liv, samtidigt som han skulle göra en samhällsinsats.