Ridtravarna tar plats på Friends

Ridtravarna gör entré på Sweden International Horse Show. Söndagen den 3 december tar de nio bästa ekipagen i årets Stockholm Cupen plats på Mässarenan i premiären av Life After Racing Trophy.

Jag hoppas verkligen att vi kan få fler att se hur fina hästar det här är och kan bli, om man bara ger dem tid och rätt förutsättningar, säger Madelene Eriksson, initiativtagare och kraften bakom upplägget.

-Det var styrelsen i Ridtravarföreningen Distrikt Stockholm som, med Madelene i spetsen, väckte idén om att låta travhästar under sadel få plats på vinterns stora hästfest. Något som ledningen på Sweden International Horse Show nappade på direkt.

Kvalen i full gång

Stockholms Cupen, en tävlingsserie som består av både fysiska och digitala tävlingar, är det som gäller om man vill kvala till Life After Racing Trophy. De tre bästa ekipagen i tävlingsseriens lika många klasser är det som tar plats i finalen, och kvaltävlingen är öppen för alla som är medlemmar i Ridtravarföreningen Distrikt Stockholm.

– Att bli medlem hos oss kostar bara 50 kronor per år, så det är inte en jättestor kostnad för att vara med. Det hoppas vi gör att tävlingen kan bli mer rikstäckande, förklarar Madelene Eriksson.  

Finalklasserna som avgörs på Sweden International Horse Show presenteras av insamlingsstiftelsen Life After Racing. Förhoppningen är att en bredare ridsportpublik ska fatta galoppen med travhästen som ridhäst.

-När vi fick frågan om vi ville vara med och stötta det här initiativet, kändes det helt självklart. Alla travhästar passar inte för att bli ridhästar, men de flesta kan bli riktigt trevliga att rida. VI hoppas att Life AFter Racing Trophy kan sätta ljus på de här fantastiska hästarna och visa prov på hur livet efter travkarriären kan se ut, säger Jessica Ortiz Bergström som är ordförande i stiftelsen.

Tävlingen (Stockholm Cupen och Life After Racing Trophy) genomförs av Ridtravarföreningen Distrikt Stockholm och all information om regler och upplägg finns på föreningens hemsida!

För frågor om Stockholms Cupen och tävlingsupplägget: ridtravaresthlm@hotmail.com 

För frågor om Sweden International Horse Show: christin.ericsson@horseshow.se