Hästar sökes

Det är glädjande att allt fler söker travhästar till sina verksamheter. Och spännande att det dyker upp nya inriktningar på hästskolor. Vet du någon häst som du tror skulle passa Stavs Travcamp eller Rid med driv?

STAVS TRAVCAMP
Stavs Travcamp rid- och körskola vill erbjuda en liten verksamhet som kombinerar uteritter med ridning på banan samt körning och tömkörning. Inga snabbjobb eller svåra tävlingar, men för de hästar som gillar det deltar vi gärna i ridtravarevent eller anordnar egna event på gården. Vi är intresserade av russ, shettisar, varmblod och kallblod. Hästarna går i genomsnitt 4-5 lektioner i veckan med elever med varierad kunskapsnivå. Övriga dagar har hästarna antingen vila eller rids eller körs i skogen av personalen.

Jag har många år i branschen med travhästar samt ridtravare och vi driver en stor travanläggning i Haninge med inackorderingsverksamhet som huvudsyssla //Jempa, stallchef Stavs Travcamp

Kontakt: Här hittar du annonsen på Hästnet

RID MED DRIV
Vår verksamhet har sedan några år tillbaka samarbetat med ett travstall som förmedlat hästar till oss för att användas i vår verksamhet. Några är kvar och fungerar som läromästare till elever och medryttare hos oss medan andra har hittat nya hem, framförallt hos våra elever. 

Vårt syfte är att lära upp blivande hästägare och vi har mer och mer börjat inrikta oss på ridtravare. Vi tar emot och utbildar, hästarna rids i ridskolan och har medryttare. Skulle de inte trivas hos oss, säljs de vidare. Vi skulle även vilja ta oss an och utbilda ridtravare för att sälja/förmedla till ridskolor/kunniga privatryttare och på så sätt bidra till att öka värdet på travhästarna som ridhästar.

I dagsläget har vi möjlighet att ta emot åtminstone tre nya förmågor med potential att gå i vår verksamhet redan i sommar. Ålder ovesäntligt. Snäll och lugn i ridningen. Skrittad och travad uppsuttet är kravet -resten fixar vi!

Kontakt: Linda Olofsson, info@ridmeddriv.se