FINALISTERNA I LIFE AFTER RACING TROPHY

Söndagen den 3:e december är det dags för Life After Racing Trophy på mässarenan i samband med Sweden International Horse Show.  Tre finalister i tre klasser (D:1, B:1 och A:0) har kvalat till finalen genom Stockholms Cupen, arrangerad av Ridtravarföreningen Distrikt Stockholm. Här får du lära känna finalekipagen lite närmare!

Finalister i D:1

JANICHE FAGERSTRÖM & ZOCALO. Ekipaget har startat under årets samtliga sex kval och fått med sig två vinster och en tredjeplacering, totalt 58 poäng. Zocalo är född 2005 och har varit i Janiches ägo sedan 2013. Under Zocalos tidiga karriär gjorde har ett premielopp på Solvalla innan han fick byta skor. Ekipaget tävlar och tränar även western och har på senare tid även börjat tävla Working Equitation.  2022 fick ekipaget titulera sig Distriktsmästare i dressyr.

MADELENE ERIKSSON & AGOBRA DON JUAN. Nästa ekipage som dansat hela vägen till final är Madelene med Juan, som han kallas till vardags. Ekipaget har placerat sig i samtliga sex kval fördelat på en vinst, tre andra placeringar, en fjärdeplacering och en femteplacering, och ridit ihop totalt 82 poäng vilket är det högsta genom hela cupen. Juan är född 2004 och ägs utav Laila Lundbäck och Madelene sedan 2009. Juan hade en kortare karriär på travet innan han la sina travarskor på hyllan. Ekipaget har tävlat lite hoppning tidigare med fokuserar just nu enbart på dressyren. De kom bland annat på andra plats under Stockholm Summer Games och de kan dessutom titulera sig som Distriktsmästare i dressyr 2023.

SUSANNE THALIN & TVERDALS JON. Tverdals Jon, som till vardags kallas för Jonas, är ett kallblod född 2014 som importerades från Norge 2017 och varit i Susannes ägo sedan året efter. Ekipaget har gjort tre starter under kvalperioden och fått ihop en vinst samt en andraplacering och totalt 37poäng. Jonas hade en kortare karriär på travbanan innan han blev ridhäst och körhäst. Han motionskörs både i enbet och tvåspann. På sikt hoppas ekipaget på att prova på Working Equitation.

Finalister A:0

MADELEINE ERIKSSON & SHV BLUE BOY. Ekipaget har gjort sex av sex starter och fått ihop totalt 30 poäng med bland annat en seger. SHV Blue Boy kallas till vardags för Boy och är född 2008. Han ägs av Svenska Hästars Värn sedan 2015 och Madelene har haft honom sedan samma år. Boy har aldrig gått några travlopp. 2016 påbörjades hans inridning och han har sedan dess tränat och tävlat i dressyr. Ekipaget har två gånger blivit distriktsmästare, dessutom har de en vinst och en andraplacering från Stockholm Summer Games.

HELENE BERG & LEX BOY. En reserv har gått och blivit finalist! Vi hälsar Helene och Lex Boy välkomna till Friends. Ekipaget har deltagit i fem av sex kvaltillfällen och fått ihop totalt 23 poäng, med en andraplacering som bästa resultat. Lex Boy kallas till vardags för Lex och är en valack född 2000. Han har varit i Helenes ägo sedan 2013. Lex har gjort några kval på travbanan men det var aldrig hans grej. Lex tränar och tävlar i dressyr.

CECILIA NILSSON & BONCHANCE HORNLINE. Näst ut på tur att få strålkastarna på sig är Cecilia som tillsammans med Bonchance Hornline gjorde fyra starter under kvalperioden med tre vinster och en andraplacering. Totalt red ekipaget ihop 75 poäng. Bonchance Hornline kallas till vardags för Bonne, född 2010 och har varit i Cecilia och Madelenes ägo sedan 2015. Under sin tidiga karriär gjorde han ett premielopp på Färjestad innan han la sina travskor på hyllan. Tillsammans med Cecilia så tränar de och har en väldigt rolig vardag samt att de tävlar dressyr. I somras tillhörde dom laget som tog hem meetingpriset under Stockholm Summer Games 2023.

Finalist B:1

CAROLINE ROSMAN & CONNECTION ÅS. ”Vi satsar på D klassen men biljetten vart till B!” Nästa fantastiska ekipage som ska till Friends Arena är Carolin med sin Connection Ås, som till vardags kallas för Nemos. Nemos är född 2002 och varit i Carolins ägo sedan 2014. Ekipaget har tillsammans endast gjort en start i denna klass den här säsongen vilket resulterade i en vinst och totalt 20 poäng. Nemos har haft en medellång karriär på travbanan och både gått med sulky men även monté. Till vardags tränar och tävlar ekipaget dressyr tillsammans men de har även tävlat bland annat distans. I år har de placerat sig som 3:a under Stockholm Summer Games plus att de kan titulera sig som Distriktsmästare i dressyr.

LINNEA JOHANSSON KVICK & BOSSLADY. Tillsammans har de dansat hela vägen till final på Friends! Ekipaget har ridit i fyra av sex kval det här året och fått med sig en vinst och två andraplaceringar, totalt 52 poäng.  Bosslady, som till vardags kallas för Lily, är född 2008 och har varit Linneas stjärna sedan 2017. Lily är född i USA och importerades till Sverige via Danmark 2012. Hon har haft en kortare karriär som travhäst både i USA, Norge och i Sverige innan hon bytte karriär. Tillsammans med Linnea tävlar och tränar hon i dressyr.

LINNÉA BJÖRKSTRÖM & ATHOS HORNLINE.  Under kvalperioden har ekipaget gjort tre starter som resulterat i tre vinster och en total poäng på 60 poäng. Athos Hornline, som till vardags kallas Olle, är född 2009 och varit i Linnéas ägo sedan 2016. Han gick under sin tidiga karriär ett premielopp på Solvalla. Efter att han bytt ut sina travarskor till ridskor tävlar han i både dressyr, hoppning och fälttävlan med fina resultat. Inom dressyren har ekipaget debuterat medelsvår B. I somras ingick de även i det lag som vann Stockholm Summer Games.