Länge leve ridtravarna!

Svenska Ridtravarförbundet arbetar för att lyfta fram travhästar som har blivit ridhästar efter karriären. De här fantastiska hästarna visar gång på gång att de med rätt träning och stort tålamod har goda förutsättningar att bli trevliga ridhästar.

Image of horse with award

Förbundet hade först som mål att med lite gemensamma träningar och tävlingar under avslappnade former hjälpa de som behövde hjälp med omskolningen av sin häst. Kanske skulle det bli lättare att våga be om hjälp om alla de andra deltagarna också hade ridtravare med exakt samma problem? Men i takt med att efterfrågan växte bildades det ett antal distriktsföreningar runt om i landet för att även komma närmare medlemmarna.

De här föreningarna arrangerar allt från träningar och tävlingar anpassade för just ridtravare på olika nivåer. Bland annat finns ett helt eget tävlingsreglemente som är anpassat för ridtravarna.

”När det arrangeras hoppning börjar vi med höjder så låga att även den mest oerfarna ridtravaren kan vara med. Vi har också en egen gren kallad Trab där man tränar sin häst i olika situationer som man kan råka ut för i sin dagliga ridning”, skriver man på föreningens hemsida.

Här hittar du mer information om Svenska Ridtravarförbundet.