Cobra – en fantastisk personlighet

Cobra Kejs är ett fantastiskt exempel på hästar som har fått en ny, meningsfull uppgift efter tävlingskarriären.

Image of Cobra

I nio år tävlade han framgångsrikt, tjänade lite drygt 700 000 kr och var garanterat till stor glädje för kretsen runt honom. Idag är han terapihäst hos Stall 43, men framförallt är han en väldigt älskad vän till människorna vid hans sida.

Såhär beskrivs han på Stall 43:s sajt: ”Cobran är en skön personlighet som lyckas charma de flesta. Han fullkomligen älskar sitt nya arbete som terapihäst. Cobran är väldigt social, nyfiken, kommunikativ, älskar människor och gillar att ha åsikter om det mesta.Han älskar att visa upp sig när kameran åker fram. När vi är ute på Solvallas bana vill han gärna påminna oss om att han är snabb och stark.
Den här hästen ger oss allt man kan önska, när det är dags för våra nya deltagare att lära sig köra häst så är det Cobran som är läromästare även till våra yngsta. Han lyssnar, samarbetar, väntar in, har tålamod och är den lugnaste, snällaste och vänligaste individ man kan tänka sig. Och när dagens arbete är slutfört och höet är slut så finns det ingen som älskar att bara stå och gosa och mysa som Cobran”.