Born to race – recycled to ride: 15 oktober

Woman riding a horse

Hur kan man förbereda sin häst medan den är aktiv i travsporten för att lättare hitta ett för-alltid-hem efter avslutad tävlingskarriär? Och vilka hästar passar extra bra att skolas om till ridhästar?

Som ett led i mottagandet av stipendiet Legolas Minne från ATG bjuder Svenska Ridtravarförbundet i samarbete med Stiftelsen Life After Racing in till en eftermiddag med fokus på travhästens liv under och efter karriären på Sundbyholmstravet. Eventet är gratis men föranmälan krävs om du vill ha mat och inträde till travet. OSA senast 12 oktober till lovisa.backman@sundbyholm.travsport.se

Kl 14.30 startar clinicen på innerplan. Två distrikts-ekipage ledda av en instruktör visar och förklarar grundläggande övningar för travhästar som ska omskolas till ridhästar. Vi kommer också få se lite svårare övningar som man kan använda sig av efter en tids träning. Detta för att visa på hur travhästarna kan utvecklas som ridhästar.

15.10 Ulrika Holmquist är både blivande veterinär och professionell jockey, och hon berättar om vilka exteriöra fördelar respektive nackdelar som man ska vara medveten om när man ska hitta en travhäst som man vill skola om till ridhäst.

De här första två punkterna kommer även att gå att se LIVE på vårt Facebook-event (läggs upp under kommande vecka). Men vill man vara med och ta del av övriga programpunkter, är det på plats på Sundbyholmstravet som gäller 🙂

Kl 15.45 – mat och tipspromenad. Det bjuds på hamburgare och ni som är på plats får tävla om fina priser.

Kl 16.00 flyttar vi in på publikplats och vi får en kort presentation av Svenska Ridtravarförbundet, Svenska Hästars Värn och Life After Racing.

Kl 16.15 blir det stallbacksvisning. Om vädret är uselt, kanske vi hänger kvar – annars är alla som vill varmt välkomna att ta en sväng runt gäststallarna.

Kl 17.00 Under ledning av Paula Ahlström blir det ett samtal på scenen med Py Jägerdén, Jörgen S Eriksson och eventuellt någon ytterligare Sundbyholms-tränare.

Kl 18.30 startar kvällens trav!

Varmt välkomna!